Home ›› Assortiment ›› Windschermen ›› Terrasschermen

Terrasschermen: de voordelen en mogelijkheden

Terrasschermen bestaan al heel lang en vormen nog steeds één van de best mogelijke zonweringen voor aan en om uw pand. Lees er hier meer over.

Terrasschermen: ideaal voor zonwering in en om het huis

Veel horecaondernemers hebben direct aan de gevel van hun pand een terras liggen. U ook? En wilt u in uw zaak én op uw terras lekker van de zomer kunnen genieten, zonder dat het te heet wordt? Een terrasscherm vormt dan vaak de ideale oplossing. Terrasschermen worden namelijk aan de gevel, direct boven een raam en/of deur gemonteerd. Hierdoor kan de zon niet meer direct naar binnen schijnen en kunnen uw gasten onder het terrasscherm heerlijk van uw buitenterras in de schaduw genieten.

Terrasschermen zonnig
Neem contact op

Terrasschermen en alternatieven

Voor zonwering in uw pand en boven uw terras zijn natuurlijk meer alternatieven denkbaar dan terrasschermen alleen. Zo zijn er ook mooie zonneschermen, (zweef)parasols en terrasoverkappingen. Maar bij een terras aan de achtergevel zien we dat de keuze toch vaak op het terrasscherm valt. Dat komt doordat terrasschermen veel voordelen bieden in deze situatie. We zetten de voordelen even voor u op een rijtje.

Terrasschermen – de 4 belangrijkste voordelen

1. Terrasschermen bieden zowel binnen als buiten uitkomst
Waar parasols en terrasoverkappingen vaak bedoeld zijn om schaduw te bieden voor uw buitenterras, zorgt een zonnescherm dat u ook binnen optimaal en gemakkelijk van uw zonwering profiteert. Terrasschermen zijn namelijk ook bedoeld als zonweringen voor binnen. U bedient ze ook eenvoudig van binnenuit. Zo blijft het ook op warme zomerdagen lekker koel in uw zaak.

2. Terrasschermen zijn warmte- en Uv-werend
Het fijne aan terrasschermen is dat ze niet alleen warmte tegenhouden, maar ook Uv-straling. Dit is niet alleen veiliger voor uw gasten en medewerkers, maar ook voor uw planten en meubilair. Dankzij het terrasscherm gaan ze langer mee.

3. Terrasschermen zijn ook bij minder mooi weer ideaal
Een terrasscherm wordt aan uw gevel gemonteerd. Wanneer het zonnig is, kunt u het scherm uitrollen en zo een fijne schaduwplek creëren. Maar als het minder goed weer is, zit het scherm netjes weggestopt in de bak tegen de gevel. Hij staat dus nooit in de weg en kan ook niet omwaaien en beschadigen zoals dat bij parasols soms gebeurt.

4. Terrasschermen reiken verder dan traditionele zonneschermen
Terrasschermen zijn vergelijkbaar met zonneschermen. Ze zitten allebei aan de gevel en kunnen van daaruit uitgerold worden boven het terras. Het grote verschil tussen zonneschermen en terrasschermen is echter dat het terrasscherm een knikarm-systeem heeft, waardoor het scherm een flink stuk verder kan reiken dan een traditioneel zonnescherm. Zo kunt u nog meer mensen van uw terras in de schaduw laten genieten.

Terrasschermen bruin
Neem contact op

Terrasschermen in verschillende maten, kleuren en dessins

Hoewel terrasschermen al heel lang bestaan, zijn ze alles behalve ouderwets te noemen. Terrasschermen gaan echt met hun tijd mee. Zo kunt u ze tegenwoordig niet alleen met een schakelaar of afstandsbediening bedienen, maar ook al met een app. Bovendien zijn terrasschermen in verschillende materialen en in moderne kleuren en dessins te verkrijgen. Er is altijd wel een terrasscherm dat bij uw wensen en huisstijl past.

Kies voor een terrasscherm van goede kwaliteit

Let wel op: kies bij een terrasscherm niet alleen op basis van kleur, dessin en bedieningsmogelijkheid. Kies ook voor kwaliteit. Uw wilt immers dat uw doek lang en frame lang meegaan. Bij Promat bent u zeker van goede kwaliteit terrasschermen. We helpen u graag het terrasscherm te kiezen wat het beste bij uw wensen en situatie past. We meten alles zorgvuldig op en leveren het terrasscherm voor u op maat.

Installatie van uw terrasscherm

Ook over de installatie hoeft u zich geen zorgen te maken. Onze ervaren monteurs komen uw terrasscherm bij u thuis installeren.

Wilt u weten of een terrasscherm de juiste optie is voor uw situatie en wensen? Vraag vrijblijvend informatie aan of neem contact met ons op. We adviseren u graag.

Neem contact op

Scroll naar boven