Lees hier ons artikel met Jaap van Ham in Misset Horeca

Grote parasol kiezen? Wij helpen u op weg!

Niets is mooier dan een warme zomerdag. Heerlijk genietend van het heerlijke zonnetje en, als het te warm wordt, van de schaduw onder een grote parasol. Maar welke parasol kiest u? Parasols zijn er namelijk in allerlei soorten en maten en uitvoerbaar met tal van functies. IN- ‘N OUTDOOR Promat – IGC helpt u graag op weg om de juiste grote parasol voor uw terras te vinden.

Grote parasol stap 1: welk type parasol past bij uw wensen?

Er zijn verschillende typen parasols. Afhankelijk van uw wensen, de plaats waar de grote parasol komt te staan en hoe u hem wilt gebruiken, maakt u uw keuze.

 • Grote parasol staand met mast in het midden
  Wilt u maximale stabiliteit? Dan kiest u een grote parasol met een mast in het midden. Deze keuze wordt vaak gemaakt wanneer de grote parasol op een plek staat waar het regelmatig stevig waait. De staande parasol is door de centrale mast bijzonder weerbaar. Een nadeel van sommige grote parasols met een mast in het midden, is dat ze niet boven een tafel in- en uitgeklapt kunnen worden.
 • Grote zweefparasol
  Een veelgemaakte keuze bij een grote parasol, is de zweefparasol. Met name het soort waarbij de mast in verbinding staat met de onderkant van het frame. Dus geen vrijhangende zweefparasol met slechts een verbinding aan de bovenzijde. Die optie is beter geschikt voor kleinere parasols. De grote zweefparasol is stevig, mooi en bijzonder handig in gebruik.

Volgende keuze: Rond, vierkant, rechthoekig

Een grote parasol kan in verschillende vormen geleverd worden. Rond, vierkant of rechthoekig. De eerste komt wat minder vaak voor, de vierkante en rechthoekige parasols des te meer. Een vierkante of rechthoekige grote parasol oogt moderner en kan makkelijker gecombineerd worden met meerdere parasols.

Grote parasol kent verschillende bedieningsmechanismen

Er zijn verschillende bedieningsmechanismen om een parasol te openen. Zo zijn er parasols die u handmatig met een touwtje opent. Bij een grote parasol is het parasoldoek en frame soms te zwaar voor dit openingsmechanisme en wordt er aanvullend een katrol gebruikt zodat het openen wat minder kracht kost. Een draaimechanisme is ook een goede optie voor een grote parasol. Draai de hendel rond en de parasol gaat geleidelijk open. Tot slot is er nog het push-up mechanisme waarbij de parasol handmatig geopend wordt door het frame langs de mast omhoog te duwen.

Grote parasol vraagt om grote voet

Bij iedere parasol is het van belang om de juiste voet erbij te kiezen. Hoe groter de parasol, hoe zwaarder de voet. Deze dient namelijk als contragewicht bij zweefparasols en houdt de parasol op zijn plaats in geval van wind. Hoe zwaar een parasolvoet van een grote parasol moet zijn, hangt af van de locatie waar de parasol staat en de grootte van het doek.

 • Locatie van een grote parasol
  Staat de parasol op een open plek waar hij veel wind vangt, bijvoorbeeld op een vrijliggend terras of op een balkon van een (kust)appartement, dan is er een zwaardere voet nodig dan wanneer de grote parasol ergens tussen bebouwing of bebossing staat.
 • Grootte van het doek van de parasol
  Daarnaast geldt dat hoe grotere en zwaarder het doek van een parasol is, hoe zwaarder ook de voet moet zijn. Voor kleine parasols is soms een voet van 20kg al voldoende, maar bij een grote parasol, bijvoorbeeld van 5 meter breedte, moet u al gauw aan het drievoudige denken.

Welke parasol het beste bij uw wensen past en welk materiaal, welke voet en welk bedieningsmechanisme u het beste kunt kiezen, laat IN- ‘N OUTDOOR Promat – IGC u graag zien. Indien gewenst zorgen we zelfs voor volledig maatwerkNeem contact op voor meer informatie en advies of kom langs op een van onze locaties.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.