Lees hier ons artikel met Jaap van Ham in Misset Horeca

Grote zweefparasol kent veel voordelen

Een grote zweefparasol biedt een aantal voordelen. We zetten ze even voor u op een rijtje.

 • Grote zweefparasol biedt ruimtewinst
  De constructie van een grote zweefparasol zit aan de zijkant en staat dus niet in de weg van uw meubilair. Hierdoor kunt u meer tafels en stoelen op uw terras kwijt en houdt u bovendien meer loopruimte over.

 • Grote zweefparasol is veiliger
  U hoeft zich bij een grote zweefparasol geen zorgen te maken over de gevaarlijke obstakels die parasolvoeten midden op een terras soms kunnen vormen. U kunt uw horecaterras dus efficiënter én veiliger inrichten.

 • Grote zweefparasol is mooier
  Het volgende voordeel is van meer esthetische aard. Een grote zweefparasol zorgt namelijk voor een strakke, moderne en professionele uitstraling. Kortom: hij is mooier dan zijn staande collega.
 • Grote zweefparasol overdekt groot oppervlak
  Dankzij de constructie met een stevige parasolvoet aan de zijkant kan een grote zweefparasol een groter, zwaarder doek dragen. Doeken van 5 bij 5 meter zijn geen enkel probleem voor dit type parasol.

 • Grote zweefparasol biedt flexibiliteit
  Wanneer u regelmatig uw parasols inklapt, bijvoorbeeld bij verandering van het weer, blijft het doek van een grote zweefparasol aan de zijkant van uw terras hangen. U heeft dus geen lelijke blikvangers midden op uw terras staan. Wilt u daarnaast de stand van de parasol kunnen veranderen, dan bieden verschillende zweefparasolconstructies die mogelijkheid. De grote zweefparasol biedt dus veel flexibiliteit.

Grote zweefparasol – de alternatieven

Er zijn verschillende alternatieven voor een grote zweefparasol.

 • Stokparasol
  Een stokparasol heeft als nadeel dat de constructie altijd in het midden van uw terras staat. Niet alleen is het niet zo mooi, het is ook onpraktisch. Het neemt namelijk waardevolle ruimte in beslag. En wanneer u niet de luxe heeft om de constructie in de grond te verankeren, heeft u ook nog eens te maken met een lastige parasolvoet waar uw gasten en medewerkers over kunnen struikelen. Niet voor niets wordt de grote zweefparasol de 2.0-versie van de stokparasol genoemd. Hij rekent in één keer af met deze ongemakken.

 • Terrasoverkapping
  Een terrasoverkapping is de plaatsgebonden en dus minder flexibele neef van de grote zweefparasol. Er zijn veel verschillende vormen terrasoverkapping, zoals het vouwdak, duoscherm en harmonicascherm of de luifel en markies. Dergelijke overkappingen hebben ieder hun voor- en nadelen ten opzichte van de grote zweefparasol.

Grote zweefparasol samenstellen

Grote zweefparasols zijn er in allerlei maten, constructiemogelijkheden, materialen en kleuren.

Maten

Het overduidelijke verschil begint natuurlijk bij de grootte van het parasoldoek. Welke grootte is ideaal voor uw terras? Heeft u een bescheiden terras van 25 m2, dan kan een zweefparasol van 5 x 5 meter wellicht de ideale uitkomst bieden.

Constructiemethoden

Is uw terras een stuk groter, dan is het goed om te weten dat er constructiemogelijkheden zijn waarbij meerdere grote zweefparasols aan één voet gekoppeld worden. Een terras van 100 m2 kan dus al overdekt worden met één constructie waaraan 4 grote zweefparasols bevestigd zijn. Let er dan wel op dat de constructie midden op uw terras zou staan. In zo’n geval kan het ook een verstandige keuze zijn om voor 2 constructies met 2 zweefparasols te gaan.

Materialen

Daarnaast kunt u bij uw grote zweefparasol kiezen uit een breed assortiment aan parasoldoeken met verschillende eigenschappen in lichtdoorlatendheid en waterwering.

Kleuren

En tot slot maakt u nog de keuze in kleur. Hiermee kunt u uw grote zweefparasol mooi laten aansluiten bij de huisstijl van uw horecazaak.

Grote zweefparasol ideaal voor uw terras?

Is een grote zweefparasol ideaal voor uw terras? Promat-IGC adviseert u er graag over. Neem contact met ons op. We helpen u met plezier verder.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.