Lees hier ons artikel met Jaap van Ham in Misset Horeca

5 tips voor de beste terras parasol

Een terras vol genietende gasten. Niets is mooier dan dat. Er wordt gezellig gekletst, lekker wat gegeten en gedronken en volop genoten van het heerlijke weer. Dat is het ideaalplaatje. En dat bereikt u mede door de juiste keuze terras parasol. Hoe u de beste terras parasol voor uw horecaterras vindt? Daar helpen we u graag bij met de volgende 5 tips.

Terras parasol tip 1: Kies een parasol in uw huisstijl

Een terras parasol is een belangrijke sfeerbepaler voor uw horecaterras. Denk dus na over welke uitstraling u uw terras en horecazaak wilt geven. Stijlvol en chique of juist hip en trendy? Of misschien wel heel knus en comfortabel? De juiste terras parasol draagt hier aanzienlijk aan bij. Heeft u al een eigen huisstijl? Zorg dat de kleur van de parasol hierbij past en laat eventueel ook uw logo op het doek zetten.

Terras parasol tip 2: Let op lichtdoorlatendheid

Eigenlijk houdt iedere terras parasol wel zonlicht tegen. Het is ook een van de belangrijkste redenen voor veel horecaondernemers om een parasol te plaatsen. Echter de vraag is in hoeverre u wilt dat een parasol een deel of zoveel mogelijk licht tegenhoudt. In een beschut hoekje is een wat meer lichtdoorlatend doek wellicht gewenster dan op een open horecaterras dat vol in de zon staat. Kies op basis hiervan welke lichtdoorlatendheid u wenst bij uw terras parasol.

Terras parasol tip 3: Houdt rekening met regenachtige momenten

Een terras parasol kan zonlicht tegenhouden, maar ook lichte regen. Vindt u dat belangrijk? En zo ja, wilt u dan dat de regen vooral boven specifieke tafeltjes of over de volledige oppervlakte van uw horecaterras tegengehouden wordt? Dergelijke wensen bepalen straks de soort, vorm, grootte en waterdichtheid van uw ideale terras parasol. Zo houdt één heel grote rechthoekige terras parasol met waterafstotend polyester doek veel meer regen tegen dan losse ronde terras parasols met gewoon doek.

Terras parasol tip 4: Denk na over de frissere momenten

Is uw horecaterras in de avonduren en op frisse dagen geopend? Dan wilt u dat uw gasten geen last krijgen van de kou. Ook hier kunt u rekening mee houden bij de keuze van uw terras parasol. Zo houdt één grote parasol meer warmte vast en is ook de dikte van het parasoldoek van invloed op hoeveel warmte er onder de parasol blijft hangen. In combinatie met een heater zorgt de juiste terras parasol er zelfs voor dat gasten tot in de kleine uurtjes en het hele jaar door van uw terras kunnen genieten.

Terras parasol tip 5: Maak een keuze in de gewenste flexibiliteit

Afhankelijk van hoe flexibel u wilt zijn, kiest u de juiste soort terras parasol. Wilt u de terras parasol bijvoorbeeld bij verandering van weer en/of aan het begin en eind van de dag steeds kunnen openen en inklappen? Of misschien de parasol zelfs eenvoudig kunnen verplaatsen bij een verandering van uw terrasindeling? Dan is een handzaam formaat met eenvoudige bediening van belang. Denk bijvoorbeeld aan de Sedna. Wilt u de terras parasol juist het hele seizoen of misschien wel het hele jaar door continu open laten staan? Dan kunt u prima voor een wat grotere, vaste parasol kiezen zoals De Perfect Cover.

Met deze tips komt u al snel tot de juiste keuze terras parasol. Promat-IGC helpt u er graag bij. Neem gerust eens contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.