Lees hier ons artikel met Jaap van Ham in Misset Horeca

Vierkante parasol – voordelen en soorten

Vierkant of rond? Dat is de vraag die veel horecaondernemers zich stellen bij de keuze van een parasol. Om antwoord te krijgen op die vraag, is het slim om de parasol op uw terras en uw wensen af te stemmen. Een vierkante parasol heeft namelijk een andere uitstraling en ook andere voordelen dan een ronde parasol. We laten u graag zien welke.

Vierkante parasol moderner? Niet persé

Een vierkante parasol wordt vaak als een wat moderne parasol gezien. De randen van de parasol zijn recht, dus daardoor kan de vierkante parasol wat strakker overkomen dan een ronde parasol. Is dan de vierkante parasol per definitie de juiste keuze voor ieder modern terras? Dat hoeft zeker niet zo te zijn. Er zijn ook genoeg ronde modellen met een moderne uitstraling.

Vierkante parasol met of zonder volant

Hoe modern een vierkante parasol oogt, is deels afhankelijk van de uitvoering van het doek. Zo kan een vierkante parasol met volant (randje stof dat bij de randen los naar beneden hangt) heel knus en gezellig ogen, terwijl dezelfde parasol zonder volant juist heel modern en strak oogt.

Vierkante parasol past goed bij rechte lijnen

De keuze voor een ronde of vierkante parasol kunt u deels laten afhangen van de vorm van uw horecaterras en -meubilair. Zo zullen de vormen van een ronde parasol beter passen bij ronde tafeltjes en een ronde of organische vorm van uw horecaterras. Een vierkante parasol zal daarentegen weer beter matchen bij vierkante of rechthoekige vormen van uw terras en meubilair.

Vierkante parasol biedt optimale beschutting

Los van het uiterlijk van een vierkante parasol, zijn er ook voordelen die u kunnen doen besluiten om voor deze vorm parasol te gaan. Zo sluiten vierkante parasols onderling goed aan waardoor de beschutting tegen zon en lichte regen optimaal is. Ook dicht bij de gevel sluit de vierkante parasol mooi aan bij uw pand of uw luifel.

Vierkant parasol in twee soorten

Vierkante parasols zijn er in twee soorten: de vierkante zweefparasol en de vierkante stokparasol.

Zweefparasol

De mast van een zweefparasol staat naast het parasoldoek. U kunt de vierkante zweefparasol vanaf de rand van uw horecaterras over de tafeltjes laten hangen. Dit bespaart ruimte op het terras zelf. De voet van de zweefparasol moet echter vanwege het hefboomeffect meer gewicht dragen en moet dus zwaarder/groter uitgevoerd worden. Dit neemt juist weer extra plek in beslag.

Stokparasol

De mast van een stokparasol zit in het midden, recht onder het vierkante parasoldoek. Een vierkante stokparasol staat dan ook vaak, afhankelijk van de grootte, in of vlak naast de tafeltjes op uw horecaterras. De voet van de stokparasol hoeft niet zo zwaar en groot uitgevoerd te worden als bij de zweefparasol. Het gewicht zit namelijk recht boven de voet.

Bij een vaste plaats van de parasol kan ook gekozen worden voor een ingraafvoet. Dit is zowel voor een vierkante zweefparasol als een vierkante stokparasol mogelijk.

Kleine en grote maten vierkante parasols

Vierkante parasols zijn er in allerlei verschillende maten. Van zo klein als 200 x 200 cm tot zo groot als 500 x 500 cm. Promat-IGC levert ook vierkante parasols op maat, specifiek aangepast op uw wensen en de afmetingen van uw horecaterras.

Is de vierkante parasol de beste keuze voor uw horecaterras? Neem eens contact met ons op. Promat-IGC adviseert u er graag over.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.