Lees hier ons artikel met Jaap van Ham in Misset Horeca

Schuifbare terrasoverkapping

Een terrasoverkapping kan de ideale bescherming zijn tegen wind, regen en zon. Maar wat als u op een warme zomerdag juist wel wat wind kan gebruiken of op een frisse lentedag juist zoveel mogelijk zon wilt binnenlaten? Dan is een schuifbare terrasoverkapping de ideale oplossing. Hiermee heeft u een stevige, permanente overkapping voor alle seizoenen en kunt u inspelen op diverse weersomstandigheden.

Schuifbare terrasoverkapping – de bewegende delen

Een schuifbare terrasoverkapping kan op meerdere manieren uitgevoerd worden.

  • Zonwering

Zo is er een schuifbare zonwering voor in het dak mogelijk. Ideaal in combinatie met een (deels) glazen of polycarbonaat dak. Dit dak laat zonlicht door, maar kan aan de onderzijde voorzien worden van een schuifbaar doek dat het zonlicht juist tegenhoudt. Niet alleen op uw horecaterras, maar ook binnen heeft dit dak zijn voordelen. Er komt immers meer licht binnen dan bij een dicht dak.

  • Windscherm

Een andere optie voor een schuifbare terrasoverkapping is een schuifbare glaswand. Daarmee kunt u de zijkanten van uw horecaterras dicht maken bij winderig of fris weer, maar schuift u de glazen delen eenvoudig open wanneer er op warme dagen juist wel wat frisse wind naar binnen mag waaien. Met deze glazen wand creëert u dus de ideale binnen/buitenruimte.

Schuifbare terrasoverkapping in verschillende materiaalsoorten

Een schuifbare terrasoverkapping kunt u in verschillende materiaalsoorten krijgen. Hout, aluminium en staal. We vertellen hieronder over de voor- en nadelen van iedere materiaalsoort.

  • Schuifbare terrasoverkapping van hout

Een schuifbare terrasoverkapping van hout kent verschillende voordelen. Prijs is één. Een houten overkapping kost over het algemeen minder dan een aluminium overkapping. Daarnaast biedt hout een warme, authentieke sfeer die met kunststof materialen niet of nauwelijks de benaderen is. Echter, een schuifbare terrasoverkapping in hout heeft ook een nadeel: onderhoud. Hier moet u ook rekening mee houden als u de kosten en het gemak van een houten of aluminium schuifbare terrasoverkapping op een rijtje zet.

  • Schuifbare terrasoverkapping van aluminium

Een schuifbare terrasoverkapping van aluminium is onderhoudsarm, maar wel wat duurder in aanschaf dan een houten overkapping. Qua uitstraling zit u met aluminium materialen vaak in de wat meer moderne hoek. Aluminium is immers een wat strakker materiaal. In de holle gedeelten van aluminium kan overigens wat eenvoudiger kabelwerk weggewerkt worden. Handig als u bijvoorbeeld verlichting in uw terrasoverkapping wilt aanbrengen.

  • Schuifbare terrasoverkapping in staal

Een schuifbare terrasoverkapping van staal kiest u vaak om twee redenen: stevigheid en design. Stalen constructies zijn sterker dan die van aluminium en kunnen daardoor grotere lengtes overbruggen. Daarmee heeft u het gemak van zo min mogelijk staanders op uw terras. Met staal kan bovendien eindeloos gevarieerd worden in vorm, wat een mooie toevoeging op het karakter van uw horecaterras kan bieden. Staal is echter niet de goedkoopste keuze.

Schuifbare terrasoverkapping – de accessoires

Met een schuifbare terrasoverkapping heeft u dus de mogelijkheid om van uw terras de ideale binnen/buitenruimte te maken. Deze ruimte maakt u bovendien nog comfortabeler met accessoires. Er is hierin van alles mogelijk. Zo kan er verlichting in het frame van uw schuifbare terrasoverkapping verwerkt worden. Spotjes bijvoorbeeld of sfeervolle hanglampen. Daarnaast kunt u in of aan het frame verwarming/heaters bevestigen. Zo blijft het ook op koude dagen en avonden heerlijk warm op uw terras.

Schuifbare terrasoverkapping – de kosten

De prijs van uw schuifbare terrasoverkapping is afhankelijk van de keuzes die u maakt. Kiest u voor een standaard prefab houten terrasoverkapping zonder accessoires, dan bent u vanzelfsprekend goedkoper uit dan wanneer u gaat voor een maatwerk stalen overkapping met zonwering, glazen wanden, verlichting en verwarming. Promat-IGC gaat graag met u op zoek naar de ideale schuifbare terrasoverkapping binnen uw budget. Kom eens langs of neem contact met ons op.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.