Lees hier ons artikel met Jaap van Ham in Misset Horeca

Terraslampen voor uw horecaterras

Goede verlichting is van groot belang om uw gasten zo lang mogelijk naar uw terras te trekken en ze er te houden. Hoe gezelliger het is, hoe liever ze er willen zijn en blijven. Maar welke mogelijkheden zijn hier eigenlijk in? Een heleboel! Terraslampen zijn er in allerlei soorten en maten en kennen ieder hun eigen sfeer. We lopen ze graag eens met u langs.

Terraslampen – de spot

Natuurlijk zijn er de spots. Iedereen kent ze. Deze terras lampen kunnen aan de gevel of aan stevige terrasoverkappingen gemonteerd worden. Ze geven een goede basisverlichting en zijn vaak ook dimbaar voor precies het juiste effect.

Denk bij spots ook eens aan het verlichten van een specifiek item op of rond uw terras. Plaats bijvoorbeeld spots onder een mooie plant of boom. Het draagt wellicht niet veel bij aan het licht aan de terrastafeltjes, maar het geeft uw terras wel extra sfeer.

Terraslampen – de staande lamp

Door de opkomende trend van buitenkamers is de staande lamp met een opmars bezig. Er zijn staande terraslampen, speciaal voor buiten, in allerlei maten en stijlen, van modern tot authentiek. Ze geven uw terras extra sfeer en karakter. 

Hangende terras lampen

Onder terrasoverkappingen zijn hangende terras lampen een waardevolle toevoeging aan uw verlichting. Mits u er de plek voor heeft natuurlijk. Maar boven een ruime tafel, een hoge bar of langs een lange wand, geven ze echt dat knusse binnen-buitengevoel.

Terraslampen in meubelvorm

Er zijn ook terraslampen in meubelvorm te verkrijgen, bijvoorbeeld in de vorm van bijzettafels. Ideaal om uw moderne terras nog meer te laten opvallen.

Terraslampen als kunstitem

Wat ook altijd positief opvalt, is een kunstitem als verlichting. Een terras lamp met een bijzondere vorm die echt de aandacht trekt. Het kan iets abstract-moderns zijn, maar ook een terras lamp met een knipoog. Een lichtgevend konijntje of kaboutertje bijvoorbeeld.

Terras lampen voor op tafel

En natuurlijk kunt u ook op uw tafeltjes terras lampen zetten. Kleine verlichtingsbronnen, niet te fel, geven extra sfeer en een mooie gloed op de gezichten van uw gasten.

Gekleurd licht in uw terraslampen

Natuurlijk kunt u met bovenstaande terraslampen eindeloos variëren, ook in de kleur van het licht. Felle kleuren voor een nog modernere uitstraling of diepgeel en oranje tinten voor een warmere sfeerbeleving.

Welke terras lampen moet u kiezen?

Zoveel keuze. Hoe nu te kiezen? Het zou makkelijk zijn wanneer er één ideale verlichtingssoort voor een horecaterras was, maar die is er niet. De beste verlichting voor uw horecaterras is namelijk afhankelijk van welke sfeer u op uw terras wilt creëren. Want enerzijds dienen terras lampen als functioneel verlichtingsmiddel, maar de belangrijkste taak is wellicht nog wel dat ze ervoor zorgen dat uw terras uitnodigend en gezellig oogt zodat gasten er graag komen en blijven.

Terras lampen combineren

De ideale keuze voor terraslampen zit vaak in een combinatie van verschillende soorten. Bijvoorbeeld spots met staande lampen voor extra sfeer. Of hanglampen in combinatie met tafellampen. Bij Promat-IGC helpen we u graag de juiste keuze te maken voor uw terras. Neem eens contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.