Lees hier ons artikel met Jaap van Ham in Misset Horeca

Terrasoverkapping luifel

Heerlijk, het zonnetje schijnt! Dat wordt weer genieten van een zonnige dag. Ook voor uw gasten. Maar dan wel het liefst zonder weg te smelten onder de hete zon. Vooral bij de tafeltjes aan het raam en op uw terras kan het behoorlijk heet worden op zonnige zomerdagen. Een terrasoverkapping luifel biedt de uitkomst.

Wat is een terrasoverkapping luifel?

Een terrasoverkapping luifel is… tja, daar zijn verschillende antwoorden op. Terrasoverkapping luifels zijn er namelijk in verschillende soorten. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze een uitschuifbaar doek hebben dat beschermt tegen de zon. Vaak wordt de terrasoverkapping luifel in een bak aan de gevel van een pand bevestigd. Van daaruit kan het doek uitgeschoven worden. Dit kan met verschillende mechanismen.

  • Terrasoverkapping luifel met knikarm

Bij de terrasoverkapping luifel met knikarm zitten er twee rechte stangen aan beide uiteinden onder het doek. Waar ze aan elkaar bevestigd zijn, maken ze een knik. Deze knik wordt groter en kleiner bij het openen en sluiten van de luifel.

  • Terrasoverkapping luifel met harmonica-arm

Bij de terrasoverkapping luifel met harmonica-arm, zitten er aan weerszijde van de luifel harmonicavormige constructies die uitgetrokken en ingeduwd kunnen worden om de luifel te openen en sluiten. De onderdelen van deze constructie maken als het ware een knipbeweging als een schaar. Vandaar dat deze schermen ook wel schaararmschermen genoemd worden.

Terrasoverkapping luifel – de voordelen

Behalve de terrasoverkapping luifel bestaat er ook een vaste terrasoverkapping met poten. Vaak is dit een permanente terrasoverkapping met een hard kunststoffen dak. Hoewel deze vaste variant zeer stevig en sterk is en dus bestand tegen alle weersomstandigheden, biedt de terrasoverkapping luifel in diverse voordelen voor uw horecaterras.

  • Eenvoudig aan te passen aan het weer

Een terrasoverkapping luifel vouwt u eenvoudig in en uit afhankelijk van het weer. Zo kunt u uw gasten tijdens een vroege lentemiddag toch van de zon laten genieten en op een warme zomerdag uw luifel uitschuiven en beschutting bieden.

  • Lagere aanschafprijs

Een terrasoverkapping luifel is in verhouding tot een vaste terrasoverkapping over het algemeen een stuk voordeliger in aanschaf.

  • Meer terrasruimte

Een terrasoverkapping luifel neemt geen ruimte in op uw terras. De luifel is alleen aan de gevel bevestigd, dus u heeft geen last van steunpilaren op uw terras.

  • Aangezicht van de zaak

Het aangezicht van uw horecazaak bepaalt deels de toeloop van spontane gasten. In de zomer is een terrasoverkapping luifel uitnodigend, maar in de winter wilt u graag dat mensen de sfeer binnen al van buitenaf kunnen proeven. Dan is het fijn dat er geen terrasoverkapping voor staat.

Terrasoverkapping luifel tegen zon en…

Hoewel de terrasoverkapping luifel met name bedoeld is om zon te weren, biedt hij ook aanvullende gemakken. Zo houdt een terrasoverkapping luifel ook regen tegen, net als waterdichte parasols dat doen. Doordat de stof in enige mate waterafstotend is, is er bij kleine buitjes tussen de zon door geen reden om uw terras te ontvluchten. Uw gasten kunnen heerlijk droog onder de terrasoverkapping luifel blijven zitten.

Terrasoverkapping luifel vrijstaand

In sommige gevallen, meestal wanneer een terras wat verder van een gevel af ligt, wordt een terrasoverkapping luifel ook vrijstaand geplaatst. Aan een losstaand frame wordt dan de luifel bevestigd. Ook in dit geval kan de luifel naar wens worden in- of uitgeschoven.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.