Lees hier ons artikel met Jaap van Ham in Misset Horeca

In 5 stappen naar de beste terrasverlichting

Terrasverlichting is onmisbaar op uw horecaterras. Het zorgt ervoor dat uw terras langer beschikbaar is én dat uw gasten er in een fijne sfeer kunnen verblijven. Want terrasverlichting geeft niet alleen licht, maar vooral ook gezelligheid en warmte. Het zorgt ervoor dat uw horecaterras ook na zonsondergang een fijne plek is om te vertoeven. Maar hoe kiest u nu de juiste terrasverlichting voor uw horecaterras? Daar helpen we u graag bij aan de hand van 5 stappen.

1. Functie van de terrasverlichting

Kijk eerst welke functie de terrasverlichting op uw terras moet hebben. Waar is bijvoorbeeld voldoende functioneel licht nodig om een menukaart te kunnen lezen of het toilet te kunnen vinden? En wat zijn gezellige plekjes waar vooral sfeerverlichting een belangrijke rol speelt? Maak een lichtplan waarin u per terrasdeel deze keuzes vastlegt.

2. Soort terrasverlichting

Nu u weet wat u wilt verlichten, is heb belangrijk om keuzes te maken in het soort verlichting dat op uw terras wenselijk én mogelijk is. Want hanglampen kunnen leuk zijn, maar zonder een terrasoverkapping wordt dat al lastig. En grondspots kunnen handig zijn, maar als de ondergrond dit qua aanleg (ook van de bekabeling!) niet toelaat, houdt het al snel op.

3. Terrasverlichting oriënteren

De volgende stap is om te kijken waar u de functionele terrasverlichting en sfeerverlichting op wilt oriënteren. U wilt immers dat tafeltjes voldoende verlicht zijn, maar niet dat uw gasten in het spotlicht komen te zitten. En het is fijn wanneer grondspots de looproute aanduiden, maar niet als ze recht in het gezicht schijnen. Promat-IGC kan u hierin adviseren.

4. Stijl van de terrasverlichting

Zowel functionele als sfeerverlichting moet bijdragen aan de sfeer en passen bij het meubilair van uw horecazaak. Zo behoeft een horecaterras met een moderne uitstraling en strakke meubelen ook moderne terrasverlichting. Spots en verlicht meubilair bijvoorbeeld. Vaak met een wat lichtere of zelfs gekleurde lichtbron. Een knus huiskamerterras is daarentegen weer beter gediend bij hanglampen en authentieke tafellampjes. Vaak gecombineerd met een wat warmere lichtbron.

5. Highlights kiezen in uw terrasverlichting

Nu u op uw horecaterras de functionele en sfeerverlichting qua plaats, oriëntatie en stijl heeft gevonden, is het leuk om nog even outside de box te kijken. Want terrasverlichting hoeft niet alleen iets te verlichten, het kan ook een eyecatcher op zich zijn. Een leuke toevoeging die meteen de aandacht trekt. Waar op uw terras zou het leuk zijn om zo’n highlight te plaatsen? En in welke vorm?

Terrasverlichting professioneel aanpakken

Met deze 5 stappen kunt u de juiste terrasverlichting voor uw horecaterras kiezen. Maar dat klinkt vaak simpeler dan het is. Het is raadzaam om u te laten bijstaan door een professional in de inrichting en verlichting van buitenruimtes. Iemand die ervaring heeft in het opstellen van lichtplannen, kennis heeft over de verschillende verlichtingssoorten en een perfect totaalplaatje kan samenstellen op basis van uw wensen en situatie. Promat-IGC is zo’n partij. We adviseren u graag over de beste terrasverlichting voor uw horecaterras. Kom eens bij ons langs of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. We helpen u graag.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.