Home ›› Terrasverwarmer Horeca

Terrasverwarmer horeca

Een fris windje. De zon die achter de horizon zakt. Een koele lentedag. U wilt dat uw gasten heerlijk genieten op uw horecaterras, maar dan moeten ze wel lekker warm en comfortabel kunnen zitten. Een terrasverwarmer horeca biedt uitkomst.

Terrasverwarmer horeca lampen
Neem contact op

Terrasverwarmer horeca & de voordelen

Behalve dat uw gasten lekker warm zitten, levert een terrasverwarmer horeca ook u veel voordelen op.

 • Uitnodigend
  Terrasverwarmers zorgen voor extra sfeer en dat zien voorbijgangers. Uw terras nodigt uit om even te stoppen en op dit fijne plekje neer te strijken.
 • Langer verblijf
  Wanneer uw gasten dankzij uw terrasverwarmer lekker warm en comfortabel zitten, zullen ze ook langer bij u verblijven. En dus meer uitgeven.
 • Langer seizoen
  Een terrasverwarmer horeca verlengt het seizoen op uw buitenterras. Op koele lente- en herfstdagen is het er nog steeds goed vertoeven. Zelfs in de winter kunnen gasten op uw buitenterras heerlijk zitten.

Terrasverwarmer horeca – de opties

Er zijn verschillende soorten terrasverwarmers voor de horeca. We zetten de mogelijkheden even voor u op een rijtje.

Staande of hangende terrasverwarmer horeca
Er zijn terrasverwarmers horeca beschikbaar voor hangend of staand gebruik. De hangende terrasverwarmer wordt vaak warmtelampen genoemd en worden aan een gevel of onder een terrasoverkapping gemonteerd. De staande terrasverwarmer horeca plaatst u ergens naast of tussen de tafeltjes van uw terras.

Terrasverwarmer horeca met of zonder vlammen
Een terrasverwarmer horeca kan gewoonweg warmte uitstralen, maar ook sfeer toevoegen aan uw terras. Wat extra sfeer meebrengt, zijn terrasverwarmers met vlammen. Vlammen voegen een extra beleving toe die hoort bij warmte, gezelligheid en comfort.

Eénrichtingsverwarming of rondom
Afhankelijk van de plek van de terrasverwarmer, kunt u kiezen voor een terrasverwarmer horeca die warmte afgeeft in één richting of in meerdere richtingen. Zo geeft een warmtelamp aan de gevel vaak warmte af in één richting en geven staande terrasverwarmers rondom warmte af.

Terrasverwarmer horeca op elektriciteit, gas of hout
Terrasverwarmers horeca kunnen als brandstof elektriciteit, gas of hout hebben.

Terrasverwarmer horeca met of zonder unieke uitstraling
Terrasverwarmers voor de horeca zijn er in allerlei soorten, maten en designs. Van een onopvallende warmtelamp tot moderne heater en sierlijke gas- of houtkachel.

Terrasverwarmer horeca terras
Neem contact op

Terrasverwarmer horeca: welke kiest u?

Met zoveel verschillende soorten en eigenschappen van een terrasverwarmer horeca is de keuze groot. Welke terrasverwarmer kiest u? We helpen u graag op weg.

1. Bepaal hoeveel plaats u heeft voor uw terrasverwarmer horeca
De keuze uit terrasverwarmers kan mede afhankelijk zijn van de ruimte die u ervoor heeft op uw horecaterras. Is die beperkt? Dan is een hangende warmtelamp vaak een goede oplossing.  Heeft u relatief veel ruimte, ga dan voor een staande terrasverwarmer. Terrasverwarmers met vlammen nemen vaak de meeste ruimte in beslag, maar als u er plek voor heeft, biedt dit wel extra sfeer.

2. Bepaal wat u met uw terrasverwarmer horeca wilt bereiken
Is het vooral sfeer dat u met uw terrasverwarmer horeca wilt bereiken, of sec warmte? In dat laatste geval voldoet een onopvallende terrasverwarmer met warmtestraling prima. Vindt u sfeer ook belangrijk, kies dan voor een mooi vormgegeven terrasverwarmer met vlammen.

3. Kies welke brandstofsoort bij uw wensen past
Of u voor elektriciteit, gas of hout gaat, is afhankelijk van bovenstaande aspecten, maar ook van de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheden op uw terras. We noemen de voor- en nadelen van iedere brandstof.

 • Elektriciteit. Een terrasverwarmer horeca op elektriciteit neemt weinig ruimte in beslag en is eenvoudig via een schakelaar op afstand aan en uit te zetten. De terrasverwarmer is aangesloten op het elektriciteitsnet, dus brandstof is er altijd, daar hoeft u niets voor te doen. Het nadeel kan zijn, dat u voor de elektrische terrasverwarmer nog moet zorgen voor een goed stroomnetwerk op uw terras.
 • Gas. Terrasverwarmers op gas geven vaak meer warmte dan elektrische terrasverwarmers. Een tweede voordeel is dat u geen stroomcapaciteit op uw terras nodig heeft. U hoeft bovendien dankzij gastanks geen leidingen te leggen en kunt uw terrasverwarmer horeca verplaatsen indien gewenst. Terrasverwarmers op gas zijn er met stralingswarmte én met sfeervolle vlammen. Het nadeel is dat u wel af en toe de gastank moet vervangen.
 • Hout. Voor een terrasverwarmer horeca op hout kiest u wanneer sfeer voor u van groot belang is. De combinatie van de vlammen en het knetterende geluid van het hout, zorgt voor een ongeëvenaarde beleving. Maar een terrasverwarmer op hout vraagt wel wat meer werk en moet ook goed afgeschermd worden om de veiligheid van uw gasten te waarborgen.

Meer weten over de mogelijkheden van een terrasverwarming horeca? Neem contact met ons op. We helpen u graag de juiste keuze te maken.

Neem contact op

Scroll naar boven