Lees hier ons artikel met Jaap van Ham in Misset Horeca

Warmtelampen horeca om zelfs de koude dagen warm te krijgen

Warmtelampen horeca maken uw terras voor iedereen en voor alle dagen toegankelijk. Binnen heeft u een beperkt aantal plaatsen en tijdens de koude dagen zitten deze al gauw vol. Daarom bieden wij u graag de perfecte oplossing aan voor een winterterras. Maak uw terras zelfs aantrekkelijk in de winter door het gebruik van warmtelampen horeca. Naast deze warmtelampen bieden wij nog meer oplossingen aan. Maar in dit artikel gaan wij dieper in op de warmtelampen en de mogelijkheden die wij bij Promat aanbieden. Lees snel verder en ontdek meer over terrasverwarmers.

Warmtelampen horeca en zijn voordelen

Vanzelfsprekend geven de warmtelampen warmte af en zorgen ze ervoor dat uw gasten een fijne temperatuur ervaren. Maar dat kan natuurlijk niet het enige voordeel zijn van deze terrasverwarmers. Meer voordelen van de warmtelampen horeca zijn:

 • De lampen breiden uw oppervlakte uit en dus ook de capaciteit;
 • De gasten blijven langer natafelen en bestellen (waarschijnlijk) meer;
 • Het geeft uw terras een gezellige uitstraling;
 • Er zijn verschillende soorten en dus keus genoeg;
 • Ze nemen niet al te veel ruimte in beslag;
 • De gasten kunnen het hele jaar door tafelen bij hun lievelingscafé/restaurant.

Warmtelampen horeca: kiest u voor gas of elektrische warmtelampen?

De warmtelampen kunnen op twee verschillende manieren hun warmte verspreiden. Dit kan door middel van gas of met behulp van elektriciteit. Hieronder ziet u een overzicht met de eigenschappen van beide mogelijkheden.

Elektrische warmtelampen horeca:

 • Deze terrasverwarmers zijn goedkoper in hun gebruik;
 • Verwarmen de gewenste ruimte gerichter;
 • Zijn gebruiks- en milieuvriendelijk;
 • De warmte is vrij snel op de gewenste temperatuur.

Terrasverwarmers op gas:

 • Zijn zeer mobiel en kunnen makkelijk verplaatst worden;
 • Verwarmen de ruimte in meerdere richtingen;
 • Zijn zeer sfeervol en ze verspreiden een kleine oranjeachtige gloed;
 • Gebruiken geen stroom en hierdoor is er geen limiet aan capaciteit.

Wat voor soort warmtelampen horeca zijn er?

Ieder terras heeft zijn eigen hoekjes, eigen oppervlakte en eigen indeling. Hierdoor vraagt het ene terras een ander soort warmtelamp dan het andere terras. Maar wat voor soort warmtelamp horeca is dan gewenst voor uw terras?

Voor de kleinere terrassen zijn de hangende terrasverwarmers vaak gewild. Hierdoor gaat er geen grond verloren en gaat de ruimte niet te krap aanvoelen. Deze kunnen gemonteerd worden aan een overkapping of gevel. Voor de grotere terrassen zijn de staande warmtelampen horeca een logische keuze. Er is ruimte genoeg en de gasten kunnen zich rondom de lamp verzamelen. Voor u is het ook fijn dat deze eenvoudig verplaatst kunnen worden.

Zoals eerder benoemd is, bestaan er warmtelampen op gas of elektriciteit. Houd er rekening mee dat een gasheater nooit in een besloten ruimte gebruikt mag worden. Dit is dus ook zeker een afweging die u mee moet nemen in de beslissing.

Promat denkt met u mee

Promat staat voor een volmaakt terras. Wij helpen u daarom graag om ook uw terras volmaakt te maken. Zelfs tijdens de koudste dagen van het jaar. Onze medewerkers geven u graag meer informatie over onze mogelijkheden en service.

Bij vragen kunt u gerust contact met ons opnemen via verkoop@promat-igc.nl, ons contactformulier of door te bellen naar 013 – 751 70 10.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.