Lees hier ons artikel met Jaap van Ham in Misset Horeca

Windbestendige parasol

Parasols maken je terras uitnodigend, gezellig en extra zomers. Ze zijn bovendien een mooi verlengde van jouw horecazaak. Maar ons winderige kustland kan nog best voor wat uitdaging zorgen. Gelukkig is daar dan de windbestendige parasol. De parasol die zich letterlijk en figuurlijk niet zomaar omver laat blazen.

Windbestendige parasol. Daarom!

Wie heeft ze niet al eens voorbij zien komen: parasols rollend over het strand of terras? Als horeca-eigenaar moet je er niet aan denken dat dit jouw parasol zou zijn. Los van de schade aan de parasol is het vooral het gevaar voor omstanders dat je wilt voorkomen.

Parasol windbestendig, hoe dan?

Maar wat maat een parasol windbestendig? Hoe weet je dat de juiste keuze in parasols gemaakt wordt? Vanzelfsprekend adviseren we jou daar bij Promat-IGC graag over. Hieronder delen we alvast wat achtergrondinformatie.

Windbestendige parasol & de voet

De voet van een parasol bepaalt voor een groot deel of de parasol windbestendig is. Zo zal een kleine, met water opvulbare parasolvoet weinig weerstand bieden, maar een grote, granieten voet al een stuk meer. Er bestaan ook verzonken parasolvoeten, die geïntegreerd worden in het terras. Deze bieden vanzelfsprekend de meeste windbestendigheid.  

Windbestendige parasol & het doek

De vorm en de stand van het doek zijn ook bepalend voor de windbestendigheid van een parasol. Een strak, horizontaal doek vangt minder wind dan een doek dat schuin omhoog gericht is. Ook is er de parasol met het zwevende doek. Dit kan deels meebewegen met windvlagen.

 

Parasol windbestendig genoeg voor uw omgeving?

Welke parasol windbestendig genoeg is voor jouw horecaterras, is mede afhankelijk van de omgeving waarbinnen het terras gelegen is. Ligt je terras aan de boulevard van het Noodzeestrand of juist verscholen in een bosrijke of stedelijke omgeving? Daarin zit flink wat verschil als het om wind gaat en dus beïnvloed het de keuze voor welke windbestendige parasol je het beste kunt kiezen.

 

Maatwerk parasols voor uw horecaterras

Promat-IGC helpt je graag de juiste keuzes voor jouw specifieke terras en zorgt voor maatwerk parasols voor een uitnodigend horecaterras. Kom langs of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.