Lees hier ons artikel met Jaap van Ham in Misset Horeca

Terras winterklaar maken doet u zo

In de zomer zit iedereen graag op het terras. Maar hoe zit dat dan in de winter? Uw terras winterklaar maken is namelijk niet in een paar minuten gedaan. Daarom geven wij u tips hoe u uw terras in winterse sferen brengt. Zo komen uw gasten ook in de koudere maanden graag naar uw terras, wat weer kan leiden tot meer omzet.

Terras winterklaar maken tip #1 – Beleving

Wilt u uw terras winterklaar maken, zorg dan dat de winter hier daadwerkelijk “beleefd” wordt. Tijdens de koude herfst- en wintermaanden zijn mensen vaak op zoek naar gezelligheid. Zet bijvoorbeeld een kraampje neer waarin u glühwein serveert en laat de jonge bezoekers marshmallows roosteren boven een kampvuur. Ook vuurkorven, gezellige kussentjes, kaarsen en dekentjes doen het altijd goed. Als u een huiselijk gevoel creëert, zullen uw gasten ook in de winter terug blijven komen.

Terras winterklaar maken tip #2 – Houd rekening met het kleurenpallet

Bij uw terras winterklaar maken speelt beleving dus een grote rol. Maar kleur is minstens zo belangrijk. Gebruik altijd twee hoofdkleuren en één contrastkleur zodat uw winterterras aantrekkelijk blijft om naar te kijken. Zo zorgen grijs-, bruin- en houttinten voor een echt winterse uitstraling.

Terras winterklaar maken tip #3 – Pas eventueel de openingstijden aan

Heeft u een eigen horecagelegenheid met terras? Dan kunt u waarschijnlijk zelf de openingstijden bepalen. Handig zodat u het zelf in kunt delen, maar ook een kleine valkuil omdat u misschien meer open bent dan nodig is. Houd daarom in de winter een tijdje bij hoe lang gasten ‘s avonds blijven zitten en pas hier uw openingstijden op aan. Hierop maakt u meer winst dan dat u open blijft voor 1 à 2 gasten per avond.

Terras winterklaar maken tip #4 – Zorg voor een winters menu

Bij uw terras winterklaar maken hoort natuurlijk een aangepast winters menu. Zo laten uw gasten de rosé op winterse avonden waarschijnlijk staan en kiezen ze liever voor een warme chocolademelk. Kies ook eens voor een goede stamppot op het menu of gerechten waar gepofte kastanjes in zijn verwerkt.

Terras winterklaar maken tip #5 – Speel met geur

Veel horecaondernemers hebben het al ontdekt: geur is een belangrijk element van uw horecagelegenheid om klanten te binden. Bij een winterklaar terras hoort natuurlijk de geur van stoofvlees, stamppot en diverse wintergroenten. Door deze winterse geuren worden de zintuigen van uw gasten geprikkeld en zullen zij uw winterse gerechten niet kunnen weerstaan!

Terras winterklaar maken tip #6 – Investeer in een terrasoverkapping

Wilt u uw terras winterklaar maken, dan kan deze tip niet ontbreken: investeer in een goede terrasoverkapping. Bij Promat Service kunt u terecht voor diverse terrasoverkappingen die uw gasten in de zomer tegen de zon beschermen, maar in de winter tegen kou en regen. Win-win! U heeft bijvoorbeeld de keuze uit een terrasvouwdakluifelduoschermharmonicascherm of markiezen. Zo blijven uw gasten graag nog wat langer buiten zitten om te genieten van een hapje en een drankje op uw winters terras.

Terrasoverkappingen bekijken bij Promat Service

Uw terras winterklaar maken met een terrasoverkapping? Promat Service biedt u diverse mogelijkheden. Kom eens langs in onze showroom of neem eerst vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.