Waterdichte parasol

U kent wel van die lastige dagen met wisselvallig weer. Heerlijk zonnetje, bomvol terras en dan ineens die vervelende regenbui. Even is niet erg, maar als het langer regent, kan het nat worden op uw terras. Echter, dat hoeft niet! Met een waterdichte parasol komt het water niet door de parasol en blijft uw terras – en daarmee uw gasten – droog en comfortabel.

Waterdichte parasol anders dan een schaduwdoek

Een waterdichte parasol is niet hetzelfde als bijvoorbeeld een waterafstotend schaduwdoek. Waterafstotende stoffen zorgen dat water makkelijker van de stof afloopt, dat de nattigheid er niet meteen in kruipt. Maar dat werkt niet lang. Wanneer een parasol waterdicht is, weert deze nattigheid langdurig. Zo fungeert uw waterafstotende parasol tegelijk als een paraplu.  

Waterdichte parasol is te herkennen aan ‘waterkolom’

Of een parasol waterdicht is en in welke mate, kunt u aflezen aan de waterkolom. Deze geeft de hoeveelheid water aan die een stof aankan voordat hij gaat doorlekken. De waterdichtheid wordt aangegeven in aantal mm water per vierkante centimeter. Vanaf een waterkolom van 1.000 mm spreken we van een waterdichte parasol. Waarden onder de 1.000 mm duiden op een waterafstotende stof. Bij de waarde 0 is er geen sprake van waterdichtheid.

Aandachtspunten bij een waterdichte parasol

Waterdichte parasol & de vorm

Een waterdichte parasol koopt u het best in een vierkante of rechthoekige vorm. Waarom? Omdat wanneer het regent, deze het meeste oppervlakte van uw terras beschermt. Als een ronde parasol waterdicht is, heeft u tussen de verschillende parasols nog steeds relatief grote ruimtes die niet door de parasols worden afgeschermd. Hier kan de regen dan eenvoudig tussen vallen, waardoor het ook onder de parasols nog nat wordt. Vierkante of rechthoekige waterdichte parasols kunnen, wanneer ze naast elkaar geplaatst worden, nagenoeg uw hele terras regenvrij houden. Bekijk hier de mogelijkheden voor maatwerk parasols.

Parasol waterdicht houden

Een parasol fungeert als een visitekaartje voor uw terras en bedrijf. Een periodieke reiniging is dan ook zeker aan te raden. Dat geldt ook voor een waterdichte parasol. Hoewel deze niet alleen regen, maar ook vuil goed weert, kan er ook op een waterdichte parasol uiteindelijk vuil ophopen. Bij het reinigen is het belangrijk om de parasol waterdicht te houden. Door tijdens het reinigen de parasol tevens te impregneren, behoudt hij zijn waterdichte eigenschappen.

Waterdichte parasol moet strak staan

Wanneer u voor een waterdichte parasol kiest, kies er dan altijd één van goede kwaliteit. Een mooie, strakke parasol waar geen water in kan ophopen. Waterdichte stof kan namelijk maar tot bepaalde hoogte tegen druk, dus wanneer uw parasol niet goed straks staat en er water in ophoopt, kan de stof alsnog doorlekken.

Waterdichte parasol hoeft niet heet te zijn

Bij een waterdichte parasol denken veel mensen aan een dichte, donkere stof waaronder het heel heet kan worden als de zon er lang op schijnt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. De stof houdt de zon en hitte goed tegen. Bovendien is vooral de kleur van de stof bepalend voor de warmte eronder. Een donkergekleurde parasol trekt warmte aan, terwijl een parasol met een lichte kleur deze afstoot.

Welke parasol past bij u?

Promat – IGC helpt u graag de beste parasol voor uw horecaterras te vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.