Lees hier ons artikel met Jaap van Ham in Misset Horeca

Winterterras klaarmaken voor de koudste maanden van het jaar

De klok is een uur teruggezet, buiten is het eerder donker en de kou staat weer voor de deur. Oftewel het is het seizoen van de wintertijd. Haal het winterterras maar tevoorschijn en de winter kan van start. Dat de koude maanden eraan komen en het eerder donker wordt, betekent zeker niet dat het seizoen er voor u op zit. Hoe tovert u uw terras om tot een echt winterterras? U zorgt u voor alle benodigdheden dat een winterterras benodigt? En wat kunnen wij voor u betekenen? Lees dit artikel en wij vertellen het u.

Winterterras zorgt voor meer capaciteit

Al snel kiezen de gasten voor een warm plekje binnen in uw café, lunchroom of restaurant. Vaak staat er een kachel of open haard aan en is het gezellig ingericht. Dit zijn allemaal eigenschappen die u ook aan het winterterras kunt meegeven. Wanneer u ervoor zorgt dat er buiten warme en gezellige plekjes gecreëerd worden zal u het oppervlak vergroten. Hiermee kunt u dus meer capaciteit verdragen, maar zullen ook meer mensen zich aangesproken voelen tot uw terras. Eén van de mogelijkheden die u kunt toepassen is het inzetten van een terrasscherm horeca. Met zo een terrasscherm houdt u de wind op afstand en zitten uw gasten beschut. Met een warm drankje en lekker eten zullen de gasten zeker genieten.

Winterterras verwarmen en inrichten

Een winterterras komt niet uit de lucht vallen en u zult over behoorlijk wat zaken moeten nadenken. Hoe houdt u de gasten bijvoorbeeld warm? Met een glas glühwein of chocolademelk met slagroom alleen redden ze het niet. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Gezellige kleedjes die de gasten kunnen omslaan;
  • Terrasverwarming zoals heaters verdeeld over het terras;
  • Speciale thema avonden;
  • Vuurkorven voor het gevoel van saamhorigheid en gezelligheid;
  • Waxinelichtjes of verlichting op de tafels;
  • (Kerst)decoratie om de ruimte aan te kleden.

Dit zijn enkele voorbeelden waarmee u het terras leuk kunt inrichten en de gasten een warm gevoel kunt laten ervaren.

Een winterterras met terrasoverkapping

Waar de terrasschermen de gasten beschermen vanaf de zijkant, kan het in de wintermaanden zeer wenselijk zijn om van bovenaf beschermd te worden. Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat bij een regen-, hagel- of sneeuwbui de gasten droog zullen blijven. Mocht u nog niet beschikken over een juiste terrasoverkapping, raden wij u aan om op tijd te beginnen. Het liefst is uw winterterras al gereed voordat de winter echt begonnen is. Promat heeft verschillende mogelijkheden en wij kijken graag samen naar de beste keus voor uw winterterras.

Promat voor een volmaakt winterterras              

Een geliefd winterterras vergt werk en staat niet binnen een dag klaar. Gelukkig hoeft dit ook niet en kunnen we samen vele bergen, of tafels en stoelen, verzetten. Promat biedt naast onze ruime collectie ook verschillende services aan. U kunt hierbij denken aan reparatie, reiniging en natuurlijk ook winteronderhoud. Ons team staat graag voor u klaar. Met ons eigen installatieteam staan wij met onze calamiteitenservice zelfs 24 uur en 7 dagen per week voor u klaar.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op via
verkoop@promat-igc.nl of 013 – 751 70 10.

Promat ‘n volmaakt terras

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.