Lees hier ons artikel met Jaap van Ham in Misset Horeca

Zonwering luifels

Bij u op het terras is het heerlijk toeven voor uw gasten en prettig werken voor uw medewerkers. Tenminste, als ze niet wegsmelten in de zon. Want hoezeer we ook naar die stralende zon uitkijken, hoe graag we eveneens van een beschutte plek genieten als hij schijnt. Goede zonwering luifels zorgen ervoor dat uw gasten en medewerkers op zonnige dagen van een heerlijk beschutte plek kunnen genieten.

Zonwering luifels in verschillende soorten

Zonwering luifels zijn er in verschillende soorten. De twee meest voorkomende zonwering luifels in de horeca zijn schaararmschermen en terrasvouwdaken. Schaararmschermen zijn zonwering luifels die vanaf uw gevel uitgedraaid kunnen worden boven uw terras. Ze worden ook wel harmonicaschermen genoemd vanwege het harmonicasysteem waarmee ze in- en uitvouwen. Wanneer uw terras zich niet of deels niet aan uw gevel bevindt, is het terrasvouwdak de ideale vorm van zonwering luifels. Het terrasvouwdak zit namelijk bevestigd aan een stevig op zichzelf staand frame. Zo plaatst u uw zonwering luifels overal waar u maar wilt.

Zonwering luifels houden ook regen tegen

De zonwering luifels boven uw terras houden overigens niet alleen zon tegen, maar ook regen. Net als waterdichte parasols, bestaan er namelijk ook waterdichte zonwering luifels. Afhankelijk van het soort stof en de waterdoorlatendheid daarvan kunnen uw gasten ook op een regenachtige dag lekker van een fijn verblijf op uw terras genieten.

Zonwering luifels in combinatie met verlichting en verwarming

Om het bij ieder weertype en tijdens elk moment van de dag nog comfortabeler te maken op uw terras, is het slim om uw zonwering luifels te combineren met verlichting en verwarming. De verlichting zorgt voor extra sfeer op mooie terrasavonden. De verwarming zorgt dat het op koudere momenten, zoals een frisse lentedag of een herfstige middag, toch lekker comfortabel warm is op uw terras. Schijnt de zon juist volop en willen mensen verkoeling? Dan zorgen zonwering luifels voor minder zon en warmte.

Zonwering luifels laten overlopen in windschermen

Zonwering luifels hangen over uw terras, maar langs de zijkant hebben weersinvloeden nog steeds vrij spel. Soms is dat heerlijk, zoals wanneer er op een warme zomermiddag een briesje voorbij trekt. Maar soms is het ook ronduit vervelend. Denk aan een koude wind op frisse dagen of een nare regenbui tussendoor. Op die momenten is de combinatie van zonwering luifels en windschermen ideaal.

Waar op te letten bij de keuze voor uw zonwering luifel

Bij de aanschaf van uw zonwering luifels is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen.

 1. Is een zonwering luifel toegestaan?

  De allereerste stap is nakijken of navragen of het toegestaan is om een zonwering luifel boven uw terras te plaatsen. Uw gemeente kan u hierin adviseren.

 2. Wat is de stand van de zon?

  Vervolgens kijkt u waar de zon vandaan komt, waar hij in de ochtend, middag en avond boven uw terras staat. Zo kunt u inschatten waar op uw terras u bescherming tegen de zon nodig heeft.

 3. Bevestiging van de zonwering luifel

  Is bevestiging van zonwering luifels aan uw gevel mogelijk? Dan is dat de ideale oplossing voor uw zonwering. Kan het niet? Dan kunt u kiezen voor het terrasdak of eventueel losse parasols.

 4. Lengte en breedte van de zonwering luifel

  Promat-IGC komt graag bij u langs om de exacte lengte en breedte van uw zonwering luifels te komen opmeten. We maken uw zonwering luifels precies op maat.

 5. Uitstraling van de zonwering luifel

  Natuurlijk wilt u ook graag dat de zonwering luifel perfect past bij de uitstraling van uw terras en bedrijf. Promat-IGC levert zonwering luifels in alle kleuren en indien gewenst bedrukt met uw eigen logo.

 6. Gebruikersgemak van de zonwering luifel

  Kies tot slot de bedieningswijze van uw zonwering luifel. Met de hand, met een knop of met afstandsbediening.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.